Ellen Steenbeeke

Mijn naam is Ellen Steenbeeke en samen met jou gaan we op zoek
naar de oorzaak van jouw klacht. Aan de hand van een uitgebreid
vraaggesprek en uitkomsten van eventuele nodige onderzoeken
op basis van bloed, urine, haaranalyse, speeksel en/of ontlasting,
maak ik een persoonlijk behandelplan voor jou. Met geneeskrachtige
voeding en supplementen, waarbij de oorzaak van de klachten wordt
behandeld. Daarbij houd ik rekening met fysieke en mentale aspecten
die voor iedereen uniek zijn.

Daarnaast verzorg ik lezingen over puur & eerlijke voeding en vitaliteit.

Meer over lezingen

Mijn zoektocht, mijn droom

Enkele jaren geleden kwam ik in een burn-out en depressie terecht. Afgebrand, uitgeblust, mezelf kwijtgeraakt. Nieuwsgierig als ik ben, startte ik een zoektocht op zoek naar mezelf, naar energie om mezelf weer in beweging te kunnen zetten. Het belang van voeding heeft altijd mijn grote interesse gehad. Voeding is de basis, niet alleen voor een goede gezondheid, zowel voor je lichaam en geest, maar ook voor puur genieten, ontspanning en gezellig samen zijn.

 


 

Mijn zoektocht

Door mijn zoektocht kwam ik er achter hoe belangrijk voeding nou eigenlijk voor alle cellen in je lichaam is. Hoe alle lichaamscellen met elkaar communiceren. Dat lichaam en geest één is, die onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Wat als daar schakels in de communicatie ontbreken en/of wegvallen, je lichaam het op een gegeven moment niet meer weet en een eigen koers gaat varen om te overleven. Ik kwam erachter dat ik ondervoed was, niet in calorieën maar in voedingsstoffen en leerde hoe ik mezelf veel beter kon voeden. Ik leerde dat de westerse samenleving waarin wij leven onze gezondheid ondermijnt door onnatuurlijk voedsel, teveel suikers, teveel stress, te weinig ontspanning en beweging en teveel gifstoffen in onze omgeving waaronder cosmetica en straling.

 


 

Regulier versus complementair

Ik leerde ook dat naast reguliere zorg een hele andere zorg bestaat. De complementaire zorg. Deze zorg kijkt op een hele andere manier naar klachten van het lichaam. De complementaire zorg, waar de orthomoleculaire therapie een onderdeel van is, kijkt naar de oorzaak van de klachten. Waardoor zijn de klachten ontstaan, waarom heb jij deze klachten?

De alles zeggende spreuk van Hippocrates, Griekse arts en grondlegger van de westerse geneeskunde “Laat je voeding je medicijn zijn en je medicijn je voeding” is zo voor mij van toepassing. Dit is tevens een sterke motivatie voor mij om steeds meer te willen weten over puur & eerlijke voeding en orthomoleculaire – epigenetische geneeskunde.

 


 

Mijn passie

Mijn hart stroomt over om mensen van de gedachte te mogen bevrijden dat een (chronische)ziekte voor altijd bij je hoort. Dat je ermee moet leren leven. Want niets is minder waar. Jij bent in staat om jouw klachten of ziektebeeld om te keren.

 


 

Mijn droom

Toen kreeg ik mijn droom…..Ik droom dat ik duizenden mensen in Nederland mag helpen bij hun zoektocht naar een energieker leven. Een leven waarbij je je weer vitaal voelt en energie hebt om je eigen dromen uit te laten komen.

Met welke klachten kun je bij mij terecht?

Allergie en intoleranties

Neurodegeneratieve aandoeningen, als Alzheimer, Parkinsonisme

Burn-out, chronische vermoeidheid, depressie

Overgangsklachten

Spijsvertering- en darmklachten, constipatie, diarree

Versterken van je immuunsysteem

Met deze klachten en andere kun je bij mij terecht. Ik leg een verband tussen je klachten en een niet adequaat verlopend (biochemisch) proces in je lichaam. Hierbij maak ik indien nodig gebruik van laboratoriumonderzoek. Met het toedienen van de juiste voedingsstoffen wordt het proces dat niet optimaal verloopt weer in balans gebracht. Het zelfgenezend vermogen van het lichaam wordt op deze manier gestimuleerd. Op het moment dat het proces weer optimaal verloopt zullen je klachten verminderen.

Laatste nieuws van het blog

meer >>