Maya Wijsheid | voor jou en je eigen gezondheid

Maya Wijsheid | voor jou en je eigen gezondheid

In de aankomende blogs neem ik je graag mee op ontdekkingsreis naar de universele wijsheden van de Maya’s en de voeding die het geeft om te creëren. Vanaf nu schrijf ik iedere dertien dagen over voeding die vanuit de kosmos naar ons toe komt en welke epigenetische invloed dit heeft op de werking van jouw lijf en je geest.

De oude Maya’s waren een hoogontwikkeld volk op het gebied van onder andere

architectuur, wiskunde en astrologie. Zij hebben door de eeuwen heen hun wijsheid ontwikkeld in een kalendersysteem die voor ons als mensen nu nog actueel is. De Maya wijsheid en hun Tzolkin kalenders helpen je je eigen natuur te ontdekken, je mogelijkheden in kaart te brengen en je valkuilen te doorzien door deze te koppelen aan je geboortedatum.

We kunnen veel leren van hun kijk op het leven. We leven immers in een tijd waarin steeds duidelijker wordt dat het belangrijk en behulpzaam is om te vertrouwen op de kracht van de natuur, je eigen natuur en op wat je intuïtief weet en voelt. Hoe bewuster je bent, des te meer je kunt gaan vertrouwen op je eigen wijsheid en je innerlijk kompas.

Gezonde voeding, wat past bij jouw lichaam, is daarbij onlosmakelijk verbonden. Het geeft je energie en vitaliteit om je eigen weg te bewandelen, waar jij je goed bij voelt.

Want alles is energie, alles is informatie, waar je als mens invloed op kunt hebben. Neurotransmitters, een soort van hormonen bepalen voor een groot deel jouw huidige leefstijl, welke (voeding)keuzes je maakt, welk (gedachten)patronen je hebt en hoe je je voelt.

Door te eten wat past bij jouw lichaam en geest, kun je (weer) in verbinding komen met jouw eigen kern die je in wezen bent.

Want worden wie je werkelijk bent, heeft enorme helende krachten op cel-niveau.

Wat heeft dit te maken met orthomoleculaire epigenetische geneeskunde?

Alles! Omdat de biochemische processen van je lichaam alleen maar optimaal kunnen functioneren als je lichaam in staat is de juiste energie in je mitochondriën aan te maken. Op gen-niveau vindt regeneratie plaats.

Ben je nieuwsgierig geworden naar welke voeding je lichaam nodig heeft om lekker in je vel te zitten? Luister dan ook eens naar mijn podcast op mijn website