Maya Wijsheid | levenspad Blauwe Adelaar

Maya Wijsheid | levenspad Blauwe Adelaar

Leven wie je werkelijk bent

Alles is energie, alles is informatie…. De Maya’s uit Midden-Amerika wisten het al duizenden jaren geleden en hadden in hun leven verbinding met de natuurlijke kosmische energiegolven. In onze westerse maatschappij zijn wij de verbinding door onze onnatuurlijke kalenders, klokken, en leefwijze nogal kwijt geraakt. Door bewustwording van wat de Maya’s lang geleden al wisten, kunnen we de natuurlijke verbinding en afstemming herstellen via ons fysieke lichaam en weer aansluiten bij de energie van elke dag.

Iedere dertien dagen wisselt de energie van levenspad die vanuit de kosmos naar de aarde komt. Vandaag en de komende 12 dagen reist de energie van zonnezegel Blauwe Adelaar met ons mee.
(25 september – 10 oktober).

Blauwe Adelaar is de ochtendzon, die moedig de reis aflegt naar het hoogtepunt van de grootste aspiraties van de mensheid. Hij wijst je de weg naar de grotere droom van verruimd bewustzijn, de hogere geest. De Maya-naam is MEN en betekent letterlijk “doen” en huist in je grote teen, aan je linkervoet.

Mensen die in dit levenspad geboren zijn, kunnen dingen voor elkaar krijgen en uitdagingen waarvoor ze zich gesteld zien, het hoofd bieden. Ze hebben een creatieve geest, zijn onafhankelijk, ambitieus, maar kunnen ook vluchten uit de “werkelijkheid”.

Of je nu geboren bent in dit pad of niet….in dit levenspad word je een verfijnd en krachtig vermogen gegeven om subtiliteiten te onderscheiden en daaraan woorden te geven. Je kunt goed verwoorden wat je voelt en denkt en je helderheid is groot. Je overziet het grote plan.

Wat zegt Blauwe Adelaar over ons fysieke lichaam?

In Maya taal staat Blauwe Adelaar onder andere voor “spinnenweb”. Als je naar een spinnenweb kijkt, dan zie je dat alle draden met elkaar zijn verbonden. De spin komt in actie bij ieder signaal wat er in zijn web gebeurt, wordt alert om te onderzoeken wat er aan de hand is. Wie of wat beroert zijn huis, zijn leefomgeving?

Dit spinnenweb kun je vergelijken met het web wat jouw lichaam bijeen houdt: het bindweefsel. Besef dat alles in je lichaam bestaat uit bindweefsel, behalve je botten. Als je geen bindweefsel zou hebben, lig je met al je botten op de grond……

Je huid, haren, nagels, kraakbeen, gewrichten, bloedvaten en niet te vergeten: je slijmvliezen van je longen en je darmen, bestaan uit bindweefsel.

Je darmen bevatten als het ware allemaal “neusjes”, waardoor je direct met je leefomgeving in verbinding staat.

Net zoals Blauwe Adelaar, hoog in de lucht, met een open vizier kijkend in de wereld en het gehele plan overzien.

Maar wat als die “neusjes” in je darmen op scherp staan? Te alert zijn? Of juist in de passiviteit zijn geraakt? Wat zegt dit dan van je immuunsysteem, je gezondheid?

Je darmslijmvlies bepaalt hoe het met je gezondheid gaat

Merk je dat je regelmatig ziek, vermoeid of verkouden bent? Of heb je pijn in je lichaam, het maakt niet op welke plek(ken)? Bedenk dan eens dat dit wel eens zou kunnen komen, doordat je darmen onvoldoende goed voor je functioneren. Het is dan wijs te onderzoeken hoe het met je darmen is gesteld.

Wil je meer weten over het belang van goed werkende darmen? Kijk dan ook eens op deze pagina

Wil je meer weten over de levenspaden, klik dan hier.